top of page

Mentor 'Buitengewoon talent'.

InBlijheid floreren

Als Mentor van Buitengewoon talent ben ik er om je te helpen je doelen te bereiken of een verandering in je leven aan te brengen. Ik geloof dat jij je persoonlijke doelen kunt bereiken door je te laten begeleiden naar jouw 'buitengewone talenten en zodoende een nieuwe kijk op het leven kunt krijgen. Samen ontdekken we wat jij nodig denkt te hebben. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en ontdek jouw levensdoelen.

9.jpg
Werk met mij: Welkom

(op) Eigenwijze ont-moeten en verbinden.

Als jij een 'buitengewoon talent' bent dan zal je waarschijnlijk de ervaring hebben dat je vaak een buitenbeentje bent en heel veel zelf hebt moeten uitvinden.


Herken jij de onderstaande punten;


-Ik weet helemaal niet wat ik wil, ik vind bijna alles interessant.

-Ik snap niet dat de rest in die herrie kan werken.

-Ik word aldoor tegengewerkt, het gaat mij allemaal te langzaam.

-Ik ben kennelijk bedreigend voor mijn collega’s.

-Ik ben snel afgeleid.

-Ik heb een groot rechtvaardigheidsgevoel.

-Ik ontvang weinig waardering voor wat ik doe en kan.

-Ik heb een hekel aan ‘social talk’.

-Mijn ideeën worden niet begrepen door anderen terwijl ik weet dat ik meestal gelijk heb.


Als jij meerdere van bovenstaande punten hebt herkend, dan is de kans groot dat jij nog niet de juiste weg naar je werk of loopbaan hebt gevonden. Misschien ontdek je via dit inzicht dat wellicht hoogbegaafd bent en is dit de doorgang om te werken aan een nieuwe werkelijkheid.

Je hebt een hoge intelligentie, je denkt, associeert en formuleert meestal sneller dan de anderen. Je merkt meer dingen op en je ervaart gebeurtenissen intenser. Je communiceert vanuit meerdere perspectieven tegelijk. Anderen zien dit niet altijd zoals jij dit ziet. Het kan zelfs zo zijn (zo voelde ik dat) dat je jezelf juist dommer of trager vindt overkomen.

Heb jij je vaak geprobeerd aan te passen door minder veeleisend te zijn, zaken los te laten of je ergens niet druk om te maken? Dan werkte dit maar voor een korte periode. Aanpassen werkt vaak averechts. Door je in te houden of je bewust ‘niet druk’ te maken, frusteer je jezelf vaak nog meer.

Het volledig aanvaarden van het feit dat jij toch echt ‘anders’ bent dan wat gebruikelijk is en ook volledig accepteert dat niemand daar schuld aan heeft is het startpunt van een reis die leidt naar jouw nieuwe toekomst.


Hoe zou het voor je zijn als je je niet hoeft aan te passen? Als je dicht bij jezelf kunt blijven, bij wie je bent, wat je wilt en waar je goed in bent? Als je je verhaal kunt vertellen aan anderen en daarop af kunt stemmen? Je plekken en activiteiten kunt vinden die goed bij jou passen? Hou zou voor je zijn als je helemaal voelt dat jij op je plek zit, geïnspireerd wordt, je jezelf kunt ontwikkelen en kunt groeien. Doen waar jij blij van wordt!

Wil jij ook op Eigenwijsz ont-moeten & InBlijheid floreren?

Je kunt groei en bloei bevorderen maar alles groeit en bloeit op zijn eigen tijd.

Als je eenmaal hebt begrepen dat je in een buitengewone positie zit, is het fijn dat je gelijkgestemden om je een hebt. Mensen die je begrijpen.


Bij mij, als 'Mentor Buitengewoon Talent’, ben je welkom als je antwoord wilt op; Wie ben ik? Wat kan ik? en Wat wil ik?

De oplossing ligt niet in het analytische denken want anders had je dit probleem vast allang zelf opgelost. De oplossing ligt in gevoel, associatie en verbeelding. Maak contact met je eigen gevoel en bouw vanuit hier verder vanuit het hernieuwde contact met je eigen wil.

Als je met mij werkt kun je de volgende programma's, verwachten.


 Individuele begeleiding

(jeugdige(n)-volwassenen)


Persoonlijk groeiprogramma 

mogelijk met STAP-subsidie

https://bigfiveforlife.nl/stapsubsidie/

Team groeiprogramma

Nieuwsgierig naar de inhoud van deze programma's? Kijk hieronder verder!

(of kijk bij het tabblad 'achtergrondinformatie'

Aan het einde van het traject weet jij 100% zeker dat jij jouw talenten hebt ontdekt en weet wat je wilt doen, zien en beleven. Je hoeft je minder aan te passen, je weet veel beter wat bij je past en kunt daarop afstemmen.

Je kunt op Eigenwijsze ont-moeten en InBlijheid floreren.......

Dat wil toch iedereen?

Werk met mij: Diensten
13.jpg

(op) Eigenwijze talentenscout.

Een programma die wel degelijk een verschil maakt.

Werk met mij: Diensten
BFFL3.JPG

Individuele begeleiding

Deze individuele begeleiding betreft maatwerk die je (als je dat wilt) kunt combineren met het Persoonlijk Groeiprogramma (te financieren met STAP-subsidie, gericht op persoonlijke ontwikkeling).

Als je langdurig niet op je plek bent kan dat zo ongemakkelijk zijn dat je er ongelukkig van wordt. Je laten begeleiden is dan de eerste stap naar de weg in jouw leven. Om op je plek te komen moet je soms een tussenstap passeren die eigenlijk helemaal niet bij je past. Soms moet je een route kiezen die sterk afwijkt van de verwachtingen van de samenleving.

Als je steeds tegen structuren oploopt en het lukt je niet om hartscontact te vinden dan is het handig om kennis en reflectie op eigen gedrag te hebben. Gedrag is altijd het gevolg van een onderliggende oorzaak.

Ik zie jou, ik hoor jou en voel jou. 100% zeker dat jij aan het einde van het traject weet waar jij blij van wordt. In de meeste gevallen kunnen we zelfs een betere werkomgeving creëren.


Ik lever maatwerk op het gebied van:

- levensverhalen & identiteit

- oriënteren op studie of loopbaan (vaak geven de gebruikelijke testen en loopbaanscans geen goed antwoord op jouw zijn)

- executieve functies; werken aan vaardigheden zoals; mindset, frustratietolerantie, concentratie, werkgeheugen, plannen, monitoren & evalueren (zie 'achtergrondinformatie)

-school, pesten & werk

-angst & trauma

-depressie

-verslaving


In een gratis kennismakingsgesprek bespreken we jouw wensen. Na dit gesprek kun je zelf beslissen of je door wilt gaan of niet.

Investering: 5 sessies à € 90,- per 1,5 uur

Datum: in onderling overleg af te stemmen.


Plan een kennismakingsgesprek door een appje te sturen naar 06-44314544, of mail naar info@inblijheid.nl, dan neem ik contact met je op een kennismakingsgesprek (30 minuten) te plannen.

BFFL2.JPG

Persoonlijk groeiprogramma*


Ik geloof dat iedereen het recht heeft om te ontdekken wat jij het liefste wilt doen, zien en beleven. Dat gaat je namelijk ontzettend helpen bij het maken van keuzes, onder ander bij het vinden van je droombaan. Ook je reden van bestaan is een geboorterecht. Wat kom je doen op deze wereld? Zodra je dat weet, kun je eenvoudiger keuzes maken die bij jou passen. Denk bijvoorbeeld aan het huidige takenpakket bij het werk dat je doet. https://bigfiveforlife.nl/voor-jou/life-safari/


-2-daagse in groepsverband.

-3+ maanden online opvolging met verdiepende leerstof.

- 2 individuele coach-gesprekken (in onderlinge afstemming)

Investering: € 977 (erkend door het NTRO en te financieren met de STAP-subsidie)

Datum: 13 & 14 april of 25 & 26 mei.

Locatie: Studio Vrijzicht te Wijnjewoude (bij Drachten)


Schrijf nu alvast in voor de volgende ronde STAP-subsidie

Alle STAP-rondes zijn:  • 28 februari

  • 1 mei

  • 3 juli

  • 4 september

  • 1 november


Heb je nog meer vragen? Trek vooral aan de bel!

WhatsApp Image 2023-01-24 at 20.28.44.jpeg

Bedrijven groeiprogramma


Gericht op teamontwikkeling. Creëer een team dat samenwerkt voor hetzelfde doel.

Ontdek waar jullie als team naartoe willen. Wat de stip op de horizon is. Een concreet en helder doel waar je samen aan wilt werken. Een doel dat past bij jullie als team en de organisatie. Wat vinden jullie belangrijk? Wat wil je bijdragen met je team aan de missie van de organisatie. Wat voor knelpunten zijn er op dit moment in het team? Hoe ziet de route naar succes eruit?

Samen met mij en een collega van Big Five for Life Business voor teams, gaan jullie samen mee aan de slag! Krijg meer focus en helderheid en zet samen die stap in de juiste richting. https://bigfiveforlife.nl/voor-bedrijven/aanbod-big-five-for-life/

Ervaringen van eerdere deelnemers.

Angelique creëerde een voor mij veilige en persoonlijke sfeer en stelde scherpe vragen. Daardoor kon ik dicht bij mezelf blijven en me overgeven aan het proces. Angelique heeft mij geholpen helder te krijgen wat voor mij belangrijk is in het werk en in mijn leven. Hierdoor heb ik meer focus gekregen en inzicht in welke stappen ik kan zetten. Angelique, dank je wel!
-Petra-


Wat ben ik dankbaar dat je mij de kans hebt gegeven om mij Big 5 for Life te ontdekken. Door jouw open blik en je scherpe vragen heb je mij nieuwe inzichten gegeven die mij verder helpen in mijn ontwikkeling.
Dankjewel!
Lieve groetjes, Roos.


Het talent van Angelique is haar communicatie en positiviteit. Ze geeft je het gevoel dat het goed komt. Dit talent komt tot uiting in de uitdagende gesprekken met onze werknemers.
-directeur basisschool-


Na 2 sessies wist Angelique al de vinger op de zere plek te leggen. En dat terwijl ik voorgaande jaren al meerdere hulpverleners bezocht heb, die dit allemaal niet gelukt is.
-Ondernemer in de zorg

Werk met mij: Tekst
BFFL1.JPG

Q & A

Veel gestelde vragen


Q: Is het mogelijk om te betalen in delen?

A: Ja het is mogelijk om 3 gelijke delen te betalen.


Q: Het lukt mij niet om op de geplande data aanwezig te zijn. Kan het ook op een ander moment? A:We plannen regelmatig nieuwe data, eventueel in overleg.


Q:Ik wil graag gebruik maken van de individuele begeleiding maar ik woon niet in de buurt van Kimswerd. Zijn er andere mogelijkheden?

A: In overleg kunnen we besluiten om (een deel van) de sessies via Teams te doen.


Q: Ik wil graag deelnemen aan het persoonlijk groeiprogramma maar ik woon in een ander deel van Nederland

A: In heel Nederland worden door mijn collega’s van Big Five for Live 2-daagses voor het Persoonlijk Groeiprogramma gehouden. Het is mogelijk je hiervoor in te schrijven.


Q: Ik weet nog niet zo goed wat ik hiervan kan verwachten, kun je me wat meer vertellen?

A: Laat per app op 06-44314544 even weten wat je vraag is dan bel ik je z.s.m. terug.


Q: Kan ik, als het niet goed voelt, het begeleidingstraject stopzetten?

A: Bij de Individuele begeleiding heb je na het kennismakingsgesprek de tijd om na te denken of dit iets voor je is. Als je denkt dat het niet zo is, of je hebt geen klik met mij dan kun je simpel besluiten om niet verder te gaan. Als je eenmaal in het traject zit dan betaal je voor minimaal 5 sessies. Het is wel mogelijk om deze serie van 5 sessies, tijdelijk, op te schorten.


Q:Ik heb een aantal leerlingen voor wie ik denk dat het persoonlijk groeiprogramma passend zou zijn. Is het mogelijk deze leerlingen te laten deelnemen?

A:Ja dat kan. In de meeste gemeenten kan een dit programma betaald worden uit de VSV-subsidies. Neem voor meer informatie contact met mij op via 06-44314544 of info@inblijheid.nl


Q: Kan ik mijn zoon/dochter ook aanmelden voor de individuele begeleiding?

A: Ja zeker kan dat. Indien gewenst kunnen jullie samen naar het kennismakingsgesprek komen. De keren daarna zijn alleen bedoeld voor uw zoon/dochter.

Werk met mij: Over
bottom of page