top of page
IMG_0162.PNG

Mijn verhaal

In mijn jonge jaren was ik erg introvert en speelde ik graag mijn eigen spel. Ik kan me niet herinneren dat ik me ooit verveelde. Op school ging er veel aan me voorbij. Letterlijk omdat ik slechthorend was en figuurlijk omdat ik steeds met mijn hoofd bij andere dingen was. Op de middelbare school ontdekte ik steeds meer dat ik anders was dan anders. Mijn ouders vonden het vervelend dat ik ‘geen aansluiting’ had. Zelf had ik daar weinig last van, ik wilde me niet aansluiten bij een bepaald groepje in de klas. Aansluiten bij het éne groepje, betekende dat je ‘tegen’ het andere groepje was.

Ik wilde niet kiezen voor de één, noch voor de ander, ik wilde me gewoon fijn voelen en m’n eigen ding doen. Ik had een brede interesse, vond veel dingen leuk om te doen en hield vooral van nieuwe dingen ontdekken. Er leek geen lijn in te zitten. Mijn loopbaan daarna leek van toevalligheden aan elkaar te hangen en werd grotendeels bepaald door wat ik níet wilde. Wat ik wel wilde, wist ik niet. Wat ik deed, vond ik altijd wel erg leuk. Het leren van nieuwe dingen inspireerde me weer tot het volgende. Van het één, kwam het ander. Van de PABO rolde ik door naar de techniek en van de techniek rolde ik door naar de sales. Ik pakte alles aan, nieuwe dingen leren was leuk en ik pakte alles razendsnel op, totdat ik me weer verveelde, te kritisch was en weer toe was aan iets nieuws. Ik denk dat je mij een generalist zou kunnen noemen. Ik vind mijzelf niet bijzonder slim, ik ken mensen die ik veel slimmer zijn dan ik ben.

Totdat ik voor een bepaalde baan een assessment moest doen, wist ik niet dat ik kennelijk slimmer was dan ik van mezelf gedacht had.

Tot het moment dat ik het boek las van Frans Corten, ‘Uitzonderlijk Talent’, wist ik niet wat er met mij aan de hand was en waarom ik mij vaak een buitenbeentje voelde. Toen viel alles op zijn plaats!


In het onderwijs ontdekte ik dat ik veel affiniteit had met begeleiden van slimme talentvolle leerlingen die vastliepen. In het werken met volwassenen viel het mij op dat ik veel mensen tegen kwam die een HBO/WO werk- en denkniveau hadden en toch met zichzelf of hun werkgever in de knoop raakten en niet lekker op hun plek zaten.

 Op de één of andere manier maak ik heel makkelijk contact met deze mensen.

Ik hoor ze, voel ze en ik kan ze vinden in mijzelf.


Sinds ik THUIS kwam in mijzelf, mezelf heb leren begrijpen, erkennen en accepteren, kan ik trots zijn op wie ik ben en wat ik kan. Weet ik wat ik wil en kan ik vooruit. Ik leef en werk InBlijheid.

Voor mezelf heb ik dat vastgelegd in een acroniem zodat ik bij alles wat ik doe, kan zien of het bij mij past of niet en kan ik veel makkelijker een keuze maken of een richting bepalen.


Deze ontdekkingen hebben mij gemotiveerd om mijn bedrijf InBlijheid op te richten.

Ik besef me dat het volgen van mijn ‘Eigenwijsze talent’ nog al eens tegen de stroom in gaat van wat de samenleving van me verwacht maar dat ik wel het enige dat mij blij kan maken.


Misschien klinkt het verhaal dat ik hierboven vertel jou heel erg authentiek in de oren maar jarenlang, had ik geen idee wat er bij mij paste en welke kant ik op moest. Wel heb ik altijd steevast het vertrouwen gehad dat het ‘ooit’ goed zou komen. Ik heb altijd alles wat ik tegenkwam onderweg, positief benaderd en altijd geprobeerd er het beste van te maken. Komt dit jou bekend voor?

Wie ik ben, wat ik wil en wat ik doe heb ik vastgelegd in onderstaand acroniem.Honest=> Ik ben een kritische-empathische spiegel, recht door zee in alle puurheid (wat niet altijd voor iedereen makkelijk is om te ontvangen 😊)

Adventure=> Het ontdekken van nieuwe mensen, talenten, omgevingen & werelden boeit mij mateloos. (Ik wil ook steeds weer wat anders, ik zou er moe van worden 😊) Oh ja, ik geniet ontzettend van buiten zijn in de natuur; licht, lucht & ruimte.

Passsion => Alles wat ik doe en wat ik wil doen, gebeurt met passie. Van verveling is geen sprake! (Soms word ik gek van mezelf 😊)

Playing => Vallen, opstaan en weer doorgaan. Blij zijn als een kind in de speeltuin.

Youth => Van het werken en leven met jongeren en jeugdige volwassenen wordt ik blij.


Veel talentvolle mensen lopen vast in het systeem van het onderwijs of de maatschappij. Ze branden op en vallen uit omdat ze geen gebruik kunnen maken van hun unieke gaves.

In mijn naïviteit heb ik altijd gedacht dat het hebben van talent, automatisch zou leiden naar een mooi diploma of een goede baan.

Helaas blijkt het in de praktijk anders te gaan. Ik zie dat er veel ongebruikt talent is en er veel problemen zijn met hulpverlening, leidinggevenden en andere instanties.


Jij hebt unieke talenten. Je hebt iets toe te voegen aan de maatschappij.


(Op) Eigenwijsz(e) ont-moeten & InBlijheid floreren;  dat wil toch iedereen?!

Over mij: Over mij

Aangesloten, geregistreerd en opgeleid bij:

Big Five For Live ™

Adiona (beroepsorganisatie voor coaches)

Coachopleiding HBO+ Hogeschool InHolland

Kind in Kracht (SKJ erkende opleiding)

NLP Master Practitioner Mind Academy

Onderwijsprofessional

Restaurant aan het strand
Over mij: Over

Werk en opleidingservaring

Non-profit.

Meer dan 20 jaar ervaring in diverse functies in het onderwijs; docent, leerlingbegeleider, coach, schoolleider.

Profit.

Meer dan 10 jaar gewerkt in diverse (sales) functies in het bedrijfsleven.

Over mij: Over mij
bottom of page