top of page

Vastgelopen in het onderwijs door een te hoge werkdruk?


Vol ambitie, enthousiasme en bevlogenheid ben je jaren geleden voor de klas gaan staan. Je vindt het (nog steeds) heerlijk om te inspireren en ontwikkeling in beweging te zetten. Maar…


Steeds vaker zie je het even helemaal niet meer zitten. Er moet nog zoveel gebeuren en er is zo weinig tijd. Je weet niet waar je moet beginnen en aan welk vraagstuk je prioriteit moet geven. Het lijkt allemaal even belangrijk. Je wilt je graag goed voorbereiden, goed beslagen ten ijs komen. De realiteit is echter heel anders. De dagelijkse regeldingetjes en administratie hebben de overhand. Je hebt geen tijd meer om de dingen te doen zoals je eigenlijk zou willen doen. Je hebt het gevoel dat je tekort schiet op allerlei vlakken en dat terwijl je zo enthousiast en vol energie aan deze baan begonnen was.


Je weet steeds minder waarom je destijds voor deze baan hebt gekozen. Je rent steeds vaker mee in de waan van de dag en je raakt steeds verder van jezelf verwijderd. Het is net alsof je op een snelweg zit zonder parkeerplaatsen waar je even kan uitrusten.

Je doet je werk op de automatische piloot. De werkdruk is te hoog, je dreigt vast te lopen en uit te vallen. ’s Nachts lig je te piekeren.


Je wilt niet ziek melden, je kunt niet opgeven want je weet dat dit eigenlijk niet kan omdat er al te weinig invallers beschikbaar zijn en je wilt niet nog meer druk op jouw collega’s leggen.


Bovenstaande situatie komt vaak voor in het onderwijs.

Ben jij of ken jij iemand die vastgelopen is of dreig je vast te lopen en die weer fris en fruitig, lekker aan het werk wil?


Ik kan het weten, ik ben ervaringsdeskundige en (NLP-) coach. Het coachingstraject wordt vaak vergoed door je werkgever.

Bel of stuur een PM voor gratis tips of een vrijblijvend kennismakingsgesprek (zoom).


15 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page