top of page

Toe aan verandering? Zoek steun bij iemand die je kunt vertrouwen!

Wil je graag veranderen of heb je het gevoel dat je moet veranderen; realiseer je dan, dat je anderen hierbij nodig hebt om richting en betekenis te geven.


Het leven draait om verandering. Voorspoed en tegenslag wisselen elkaar af. Veel veranderingen worden door factoren buiten ons aangejaagd: de natuur, de economie, de samenleving. Hierop hebben we relatief weinig invloed.


Op één ding kunnen we wél actief invloed uitoefenen en dat is ons eigen gedrag.


We kunnen zelf of samen met anderen besluiten om ons gedrag te veranderen.


* Je kunt besluiten om een betere balans tussen werk en privé te realiseren.

* Je kunt besluiten een nieuwe baan te zoeken.

* Je kunt besluiten om de samenwerking tussen je collega’s te verbeteren.

* Je kunt besluiten meer zichtbaar te zijn naar buiten.

* Je kunt besluiten om gezonder te gaan leven.Vaak is een verandering in de omgeving de aanleiding voor onze wens tot gedragsverandering.


Er gebeurt iets dat voor ons een bedreiging of belofte belooft:


* Na een dag werken ben je thuis niet meer de leukste moeder voor jouw kinderen, het teveel.

* Je merkt dat uitgekeken bent op je werk, het voelt als een herhaling van zetten.

* Op je werk wordt er meer over elkaar gepraat dan met elkaar gepraat.

* Je zit steeds minder goed in je vel, je bent steeds moe, aan jezelf kom je niet meer toe.


Verandering is niet eenvoudig, er breekt vaak een onzekere periode aan. Hulp van anderen is dan zeer welkom. Bij een verandering moet je jezelf (en anderen) vaak nieuwe gewoontes aanleren. Deze nieuwe gewoontes hebben lang niet altijd gelijk resultaat en zul je langer moeten doen voordat ze tot resultaat leiden.


Zoek iemand die jou kan helpen.


Wanneer je weet wat je wilt, je doelen bepaald hebt en weet wat je er voor moet doen om deze doelen te bereiken is het handig om een coach te zoeken. Iemand die je helpt om jouw plannen verder te ontwikkelen en je er doorheen te slepen als het even niet lukt.


Ondersteuning in de vorm van een coach kan ontzettend helpend zijn, al is het maar 1 telefoontje per week.

We kunnen voor ondersteuning in onze verandering hulp zoeken mij onze partner, ouders, vriendenkring of collega’s op het werk.

Het kan ook zo zijn dat je voor de begeleiding van je veranderdoelen een professionele coach wilt zoeken. Misschien is het prettig om samen te werken met iemand die jou nog helemaal niet kent en dus blanco in de situatie staat.


Het is belangrijk om te weten wat voor een type coach je zoekt.

-zoek je vooral iemand die luistert en die jou vragen stelt? Jou het denkwerk laat doen? Iemand die als klankbord fungeert?

- zoek je iemand die eenzelfde verandering als jou doormaakt en die naast vragen stellen en luisteren, ook bij jou een klankbord vindt?

-zoek je iemand die ervaring heeft in het verandergebied waar jij mee aan de slag wilt en die jou daarbij kan begeleiden en helpen?


Het belangrijkste is dat je vertrouwen in de ander hebt. Zoek jij een luisterend oor, of begeleiding in jouw verandertraject? Maak vrijblijvend een afspraak (stuur een PM). Je bent altijd welkom voor een kop koffie/thee.18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page