top of page

Kleinigheidjes die jou gelukkiger maken (deel 2)

Gelukkig zijn is iets heel fijns, maar soms heb je een periode in je leven waarin het moeite kost om even een glimlach op je gezicht te krijgen. Nu is ons brein dan ook ‘geprogrammeerd’ om slecht nieuws sneller te onthouden, dan goed nieuws. Dit is een lichamelijke bescherming, een oergevoel van onze voorouders waardoor zij gevaar konden herkennen. Dat dit nog steeds in ons brein vastgeroest zit, is dus helemaal niet zo gek. Wel kan het vervelend zijn, omdat je gewoonweg wilt genieten van het leven. Daarom hebben we een kort lijstje samengesteld voor je, met kleinigheidjes die jou gelukkiger maken. Vandaag alvast het eerste kleinigheidje,…. er volgen in de dagen hierna nog meer. En…delen mag, graag zelfs!


2. Dankbaarheid

Het kopje koffie, de warme douche, je avondeten… Alles lijkt soms vanzelfsprekend. Het helpt je geluksgevoel een boost te geven, als je stilstaat bij deze dingen. Even een momentje voor jezelf waarin je beseft hoeveel geluk je hebt gehad in dit leven. Liefde die je hebt ontvangen van de mensen die dicht bij je staan. De arm om je heen die je soms nodig hebt. De glimlach die je ontving nadat je iemand een compliment gaf. Het kopje koffie in de ochtend.

Het zijn kleine dingen, maar als je je realiseert hoeveel het waard is en wat het voor jou betekent, kun je er meer van genieten. En zo vergroot je je geluksgevoel, met kleinigheidjes.

Probeer iedere dag deze kleine momenten te verzamelen en je zult zien dat er heel veel is om dankbaar voor te zijn.

Ik wens jullie een hele fijne zaterdag!


25 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page