top of page

Kleinigheidjes die jou gelukkiger maken (deel 4/4)


Gelukkig zijn is iets heel fijns, maar soms heb je een periode in je leven waarin het moeite kost om even een glimlach op je gezicht te krijgen. Nu is ons brein dan ook ‘geprogrammeerd’ om slecht nieuws sneller te onthouden, dan goed nieuws. Dit is een lichamelijke bescherming, een oergevoel van onze voorouders waardoor zij gevaar konden herkennen. Dat dit nog steeds in ons brein vastgeroest zit, is dus helemaal niet zo gek. Wel kan het vervelend zijn, omdat je gewoonweg wilt genieten van het leven. Daarom hebben we een kort lijstje samengesteld voor je, met kleinigheidjes die jou gelukkiger maken. Vandaag het laatste kleinigheidje van deze reeks.


Doe iets liefs

Onderzoek heeft uitgewezen dat je je aanzienlijk gelukkiger voelt wanneer je iemand verrast of iets liefs voor diegene doet. Het geluk van een ander staat namelijk hoog in ons vaandel en bovendien bezorg je diegene een glimlach, wat jou weer een goed gevoel geeft.

Aan welke dingen kun je dan denken? Wat kun je bijvoorbeeld doen als je boodschappen doet? Nou…

* Laat iemand voor je in de rij;

* Wens de caissière een fijne werkdag;

* Geef iemand een compliment.

* En als je thuiskomt en je de boodschappen hebt opgeruimd, haal je even een bos bloemen voor die ene speciale persoon in je leven. Je denkt meteen aan iemand, hè?

* Of nog beter: ga meteen even langs bij diegene. Wat je nog meer kunt doen voor iemand?

* Leg je telefoon weg. Helemaal weg, in de tas en laat de tas in de gang staan.

We zijn echt niet zo afhankelijk van dat ding, als we soms denken.


* Tot slot… om even in de offline-modus te blijven… schrijf een brief. Een geschreven brief is namelijk iets unieks, omdat we het tegenwoordig niet meer zien. Het kan een brief zijn voor je moeder, vader of een ander speciaal persoon die je bewondert. Het voordeel van schrijven is dat je het niet per se hoeft te vertellen aan diegene, maar je laat het wel aan hem of haar weten. Vertellen dat je iemand bewondert, kan namelijk een grote stap zijn. Het opschrijven verlaagt die drempel.


* Of doe het eens helemaal anders. Schrijf een brief en laat deze achter op openbare plekken, zoals een restaurant, bus of trein. “Beste lezer… ik wens je vandaag een fantastische dag toe…” enzovoorts. Alleen de gedachte geeft je al een glimlach, toch?


Is het voor jou lastig om te genieten van kleine dingen? Dan is de online cursus de Experience écht iets voor jou! Je ontdekt hoe je gelukkiger wordt van de keuzes die jij zelf maakt.


Klik hier voor alle informatie over de Experience en start met LEVEN.

Schrijf je hier in voor de online Experience: https://emm85112.activehosted.com/f/125


Meer weten? https://bigfiveforlife.nl/coaches/angelique-fial/11 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page