top of page

Kleinigheidjes die jou gelukkiger maken.

Gelukkig zijn is iets heel fijns, maar soms heb je een periode in je leven waarin het moeite kost om even een glimlach op je gezicht te krijgen. Nu is ons brein dan ook ‘geprogrammeerd’ om slecht nieuws sneller te onthouden, dan goed nieuws. Dit is een lichamelijke bescherming, een oergevoel van onze voorouders waardoor zij gevaar konden herkennen. Dat dit nog steeds in ons brein vastgeroest zit, is dus helemaal niet zo gek. Wel kan het vervelend zijn, omdat je gewoonweg wilt genieten van het leven. Daarom hebben we een kort lijstje samengesteld voor je, met kleinigheidjes die jou gelukkiger maken. Vandaag alvast het eerste kleinigheidje,…. er volgen in de dagen hierna nog meer. En…delen mag, graag zelfs!1. Mindset

Dat lichaam en geest één zijn, dat hoeft niemand je vast te vertellen. En juist dát kun je prima inzetten als hulpmiddel om je gelukkiger te voelen. Denk bijvoorbeeld eens aan iets moois, iets wat je afgelopen week hebt gedaan waardoor jij je gelukkiger voelde. De kans dat je hetzelfde geluksgevoel weer oproept, is heel groot. Dit werkt andersom precies zo: denk je aan een treurige gebeurtenis, dan voel je dat zelf van binnen.

Geef de mooie herinnering handen en voeten: maak een gedicht, schrijf een verhaal of teken iets waaruit blijkt dat het een mooie herinnering is en dat je hem graag zo behoudt. Niet alles hoeft met een smartphone vastgelegd te worden.


Meer weten? Stuur een PM of bezoek www.inblijheid.nl20 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page