top of page

Kleinigheidjes die jou gelukkig maken. (deel 3)

3. Nieuwsgierig.

Gelukkig zijn is iets heel fijns, maar soms heb je een periode in je leven waarin het moeite kost om even een glimlach op je gezicht te krijgen. Nu is ons brein dan ook ‘geprogrammeerd’ om slecht nieuws sneller te onthouden, dan goed nieuws. Dit is een lichamelijke bescherming, een oergevoel van onze voorouders waardoor zij gevaar konden herkennen. Dat dit nog steeds in ons brein vastgeroest zit, is dus helemaal niet zo gek. Wel kan het vervelend zijn, omdat je gewoonweg wilt genieten van het leven. Daarom hebben we een kort lijstje samengesteld voor je, met kleinigheidjes die jou gelukkiger maken. Vandaag het derde kleinigheidje,…. er volgt in de dagen hierna nog meer

. En…delen mag, graag zelfs!


Wat ik al eerder in dit verhaal aangaf, is dat ons brein ingesteld is op negatief nieuws. De nieuwsberichten op de tv of in de social media bevatten vaak weinig positiviteit. Je hoort eigenlijk nooit: “Wat fijn dat er vandaag geen ongelukken zijn gebeurd op de snelweg, dat iedereen veilig is thuisgekomen bij hun familie of vrienden.” Gek, eigenlijk.

Het kan je daarom helpen om op een zogeheten ‘nieuwsdieet’ te gaan. Een stuk minder of even helemaal niet op Facebook, Twitter of websites. Sinds de opkomst van social media krijgen we 24/7 informatie, want we zuigen alles in ons op, terwijl dit lang niet allemaal zulke leuke of positieve berichten zijn. Spreek met jezelf af dat je het nieuws 1 x per dag ‘checkt’ en hooguit een half uur per dag.

18 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page