Keuzes maken lastig? JA/NEE?


Is het maken van keuzes lastig? Dat hangt er helemaal vanaf waarover het gaat.


NEE;

Als je aan mij vraagt hoe ik mijn koffie wil, hoef ik daar geen seconde over na te denken. Deze drink ik namelijk zwart, al jaren.


Anders is het wanneer het keuzes zijn die over mezelf gaan en ook nog eens een keer van verregaande invloed zijn op mij en mijn gezin.


JA;

Als je me vorig jaar zo rond deze tijd had gevraagd of ik liever in loondienst zou blijven of zelfstandig zou zijn had ik gelijk geantwoord dat ik graag als zelfstandige verder zou gaan. Maar…. dat salaris hè, dat iedere maand standaard op mijn rekening gestort wordt, is toch ook wel heel fijn. Als startende ondernemer weet je dat je de eerste tijd op een houtje moet bijten. In je eentje ben jij de enige die daar last van heeft maar heb je een gezin en ook nog eens een verbouwing, dan ligt het toch net even wat lastiger.


MIJN KEUZE

Met een rugzak aan ervaring en na goed overleg met mijn naasten heb ik vorig jaar besloten ervoor te gaan en de consequenties voor lief te nemen. Omdat ik wist dat het geen gemakkelijke weg zou worden, heb ik me vanaf het begin laten begeleiden door een ondernemerscoach. Veronique is een geweldige vrouw. Ik ben blij dat ik haar heb leren kennen en heb ontzettend veel van haar geleerd.

Van Veronique leerde ik dat mij met één expertise op één bepaalde doelgroep moest richten, één sekse, en één leeftijdsgroep. Bijvoorbeeld; vrouwelijke werknemers tussen de 35-45, werkzaam in de zorg. Ik snap dat wel, als je je in je uitingen richt op alle mensen en je bied daarbij tal van werkwijzen aan, kun je van alles een beetje en ben je nooit de expert waar anderen naar op zoek zijn.


Voor mijn gevoel moest ik kiezen, terwijl ik al zo’n hekel heb aan ‘moeten’ 😊 Vertrouwend op haar expertise (het begeleiden van startende coaches) samen met dat waar ik goed in ben, heb ik toen gekozen voor de doelgroep vrouwen, werkend in het onderwijs, in de leeftijd tussen 30 en 40 jaar oud. Op deze doelgroep had ik ook mijn website ingericht en stemde ik mijn socials af. Het voelde voor mij ongemakkelijk en dat is het eigenlijk altijd gebleven.


EUREKA

Afgelopen maand had ik eerst een stevige griep te pakken en daarna werd ik geveld door de toch niet zo milde variant van Corona. Ziek zijn is reuze vervelend en uitermate frustrerend maar heeft het voordeel dat je tijdelijk gedwongen word om niets te doen en je rust te nemen. Ik kon niet anders dan het te accepteren; slapen, eten, rusten en eigenlijk niets anders. Doordat hele hoofd ‘vol’ zat en mijn oren ook, kreeg ik weinig mee van wat er om mij heen gebeurde. Ik keerde naar binnen en ontdekte dat ik dag en nacht, liedjes in mijn hoofd heb zitten, deze worden continue op de achtergrond afgespeeld, ik blijk de teksten van voor tot achter te kennen. Muziek is kennelijk nog belangrijker voor me dan gedacht.


Ook gingen mijn gedachten geregeld uit naar mijn bedrijf; InBlijheid, coaching, training en advies waarin ik heb over #persoonlijkleiderschap, #vitaliteit en #kracht. Ik was niet tevreden over mijn website. Voor mij moet altijd alles, duidelijk, overzichtelijk en simpel zijn en mijn website was dat niet. Het voelde niet goed.


Ineens viel het kwartje, ik wist in één keer waar ik blij van werd én waar ik goed in ben; KEUZES maken, anderen helpen KEUZES te maken die goed voor hen zijn.


GOED NIEUWS!

-Binnenkort verschijnt mijn VERNIEUWDE WEBSITE. De komende tijd werk ik aan een; duidelijk, overzichtelijk en simpele website.

-Nieuw in mijn aanbod is de STUDIE SAFARI, bedoeld voor jongeren die op het punt staan een vervolg opleiding te kiezen of wellicht al een studie geprobeerd hebben en daarmee gestopt zijn.

- Nieuw in mijn aanbod; ZINZINO voor fysiek welzijn en breinkracht.


Het voelt zo goed, ik krijg er energie van.


Ik wens jullie alvast hele fijne paasdagen.


Wil je meer weten of informatie aanvragen? Vul dan het formulier in via; www.inblijheid.nl20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven