Keien

Op een dag zegt een leraar tegen zijn leerlingen: ‘We gaan een experiment doen.’ Hij pakt een grote glazen pot en stopt die vol met keien. ‘Is de pot vol?’ vraagt hij. ‘Jazeker’, zeggen de leerlingen. Dan pakt de leraar een zak kiezelstenen en schudt ze uit over de keien in de pot. De kiezels glijden in de holtes tussen de keien en weer vraagt hij: ‘Is deze pot vol?’ De leerlingen aarzelen en zeggen: ‘Waarschijnlijk niet.’ Dan pakt hij een zak zand en strooit het in de pot. Het zand verdeelt zich vlot tussen de keien en de kiezels. ‘Is de pot nu vol?’ vraagt hij. ‘Nee!’ roepen de leerlingen. De leraar knikt en giet een kan water leeg in de pot.

‘Wat laat dit experiment zien?’ vraagt hij. Een leerling zegt: ‘Het toont aan dat, zelfs als je dag erg vol is, je er altijd nog iets bij kan doen.’ ‘Nee,’ zegt de leraar, ‘dat is het niet. Het laat zien dat je nooit alles in de pot krijgt als je de grote keien er niet als eerste in doet. Stel voor jezelf vast wat de grote keien in je leven zijn; je gezondheid, je familie, je vrienden, een ideaal, je opleiding, je werk, je vrije tijd? Als je voorrang blijft geven aan kleinigheden, zal je leven gevuld zijn met details. Je zult weinig tijd over hebben voor grote dingen in het leven.


Ontdekken wat jij graag wilt in jouw leven? Juist in deze tijd is belangrijk om lichaam en geest in balans te krijgen. We hebben vaak te maken met overprikkeling en vermoeidheid. Je wilt meer mentale kracht en energie. Leef je maximale potentieel! Het is goed om stil te staan bij de dingen die jij ‘echt’ belangrijk vindt en jouw eigen Big Five for Life te ontdekken. Precies wat jij wilt! Er staat weer een Life Safari gepland op 21 en 22 april 2022. In twee dagen weet jij waar jij BLIJ van wordt en jij het liefste je tijd, energie en geld aan besteedt. Na deze tweedaagse volgt een online programma waarin je stap voor stap wordt meegenomen om jouw plannen werkelijkheid te laten worden. Ben je nieuwsgierig geworden? Laat het weten via een pb of via de mail op info@inblijheid.nl Wacht niet te lang met reageren. Aantal deelnemers: minimaal 2 en maximaal 6, zodat jij alle aandacht krijgt die je nodig hebt. Locatie: In het pittoreske dorpje Kimswerd aan de Elfstedenroute waar het ook mogelijk is om te overnachten in ‘Herberg de Greate Pier.’ Meer informatie op: www.inblijheid.nl of www.bigfiveforlife.nl #energie #kracht #potentieel #persoonlijkeontwikkeling


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven