top of page

Het roer moet om!


‘Het roer moet volledig om!’ Dit was de steeds terugkerende uitspraak van één van mijn ex-coachees. Is dat gelukt? Je leest het in mijn blog hieronder.


Vorige week sprak ik haar weer om te horen hoe het haar nu, een aantal maanden na afloop van het coachtraject vergaat.


Iris kwam bij mij met de uitspraak; ‘Het roer moet om!, kun jij mij daar mee helpen?

Al meer dan een jaar ging Iris met tegenzin naar haar werk.


Het afgelopen jaar.

Er was op haar werk de laatste tijd behoorlijk wat veranderd. Het bedrijf was overgenomen door een multinational en ook had ze een andere manager boven zich gekregen. Deze manager danste naar de pijpen van de aandeelhouders en had weinig ook voor de wensen en behoeften van de werknemers. Omzet en winst waren de prioriteit. Alles moest wijken om de omzetdoelstellingen te bereiken. Ook invulling van de werkzaamheden werden volledig anders dan voorheen.


Hoe het ooit begon.

Iris was 10 jaar geleden vol enthousiasme begonnen met deze uitdagende baan. Ze was een vrolijke, enthousiaste dame met een flinke dosis passie en werklust. Doordat ze na de overname, werk moest doen dat niet bij haar paste, raakte ze haar bevlogenheid kwijt en kostte het haar iedere dag meer moeite om haar werk goed te doen. Communicatief als ze was, had ze haar probleem voorgelegd aan haar manager. Ze wilde proactief, bekijken wat de mogelijkheden waren. Helaas voor Iris kreeg ze 0 op het rekwest. Er ontstonden conflicten met haar manager en ’s nachts maalde haar werk door haar hoofd. Iedere dag leverde een stukje meer van haar zelf in. Ze werd steeds meer vermoeid en kon het ook thuis niet meer opbrengen om aardig te zijn tegen haar man en kinderen. Dat terwijl haar gezin haar ‘alles’ was. Ondanks dat ze het bij zichzelf herkende, was ze niet in staat het tij te keren.


Het lukte niet meer. Thuis niet en op het werk ook niet. Het roer moest volledig om! Ze was er van overtuigd dat ze een andere baan moest gaan vinden. Ze wilde na haar werkdag weer vrolijk thuis komen. Er moest een andere invulling voor haar leven gaan komen.


Na het intakegesprek gaf Iris mij het vertrouwen en begon onze mooie samenwerking.

Omdat Iris ruim 150 kilometer bij mij vandaan woonde, besloten we het traject, online te gaan oppakken. Samen hebben, in 6 sessies van 1,5 uur, haar Life Safari doorlopen, op zoek naar dat wat voor haar goed was. Waar zij blij van werd, wat zij wilde. Keer na keer werd het steeds helderder en werd ze zich meer bewust van hetgeen zij wilde. Iedere keer werd ze blijer en enthousiaster. Iris heeft tijdens de Life Safari haar Big Five for Life en haar reden van bestaan ontdekt.


Vorige week sprak ik haar weer om te horen hoe het er nu voorstond en hoe het nu met haar ging. Wat was het een ontzettend leuk en fijn gesprek. Was het roer nu volledig om? ….


'Nee’, zei Iris, en dat hoefde ook niet. Ze was zich bewust geworden van haar eigen kernwaarden en levensdoelen en daar was ze zo ontzettend blij mee. Bij alles wat ze nu doet of wil gaan doen, pakt ze deze erbij en legt het naast elkaar. Ze maakt keuzes die voor haar goed voelen. Haar creativiteit is terug. Het gezin draait weer lekker en de batterij voor haar werk is weer opgeladen. De noodzaak om per direct van baan te verwisselen is naar de achtergrond verschoven. Ze houdt haar oren en ogen open en op het moment dat ze iets tegenkomt wat bij haar en haar waarden past, zal ze de stap gaan maken.


‘Ik had aan het begin van het traject verwacht dat ik aan het einde, precies zou weten welke baan ik dan zou moeten kiezen om het weer leuk te hebben. Het was veel mooier. Het traject bracht mij #inzicht en #bewustwording. Ik besef nu, dat het einde van het traject pas het begin is van een heel mooi, nieuw en afgestemd leven. Ik mag het leven gaan leiden dat bij mij past en waar ik blij van wordt.‘


Lieve groet, Iris


Wil jij ook van ‘#overleven naar #leven’? Wil jij een leven waar jij blij van wordt?

Wil je samen met mij ook jouw Life Safari beleven?

Online of fysiek? Wandelend door de natuur of gezellig aan tafel?

Het kan allemaal.


Wil jij ook InBlijheid leven?

Voor meer informatie, mail naar info@inblijheid.nl

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page