top of page

7 dingen die we van honden kunnen leren zonder dat het ons moeite kost. (deel 1/2)

Wist je dat we heel veel dingen van honden kunnen leren? Dingen die wij in het dagelijks leven misschien ‘vergeten’ zijn of gewoon niet meer doen. Lees je mee?


1. Superblij zijn als je geliefde weer thuiskomt.

Een belangrijk iets wat we van onze viervoeters kunnen leren, is de dankbaarheid dat iedereen weer veilig thuiskomt. Want hoe vaak zie je dat als iemand thuiskomt, we alleen even groeten, vragen naar hun dag en daarna weer verdergaan met waar we mee bezig waren? Zonde! Want het is niet vanzelfsprekend dat iemand weer thuiskomt. Wees blij als diegene er weer is, laat merken hoeveel je van diegene houdt. Nee, je hoeft hem of haar niet te bespringen en te likken 😉


2. De waarde van een wandeling voelen

Wandelen is supergezond voor je. Het is niet alleen een duurzame vetverbrander, je maakt ook nog eens je hoofd leeg, wordt creatiever, onthoudt meer én je hebt – als je samen wandelt – meer gespreksstof. Honden vinden het fantastisch om te wandelen, ze nemen de omgeving goed in zich op en lopen kwispelend naast je. Daar kunnen we zeker nog wat van leren!


3. Durf te vergeven

Wij mensen zijn over het algemeen best koppig. We geven niet vaak toe dat we fout zaten of vergeven niet zo snel iemand. Honden zijn heel vergevingsgezind. Dat maakt hen de trouwe vriend waarop je als mens kunt bouwen. Ook mensen kunnen die trouwe vriend zijn, als we elkaar iets sneller zouden vergeven. Natuurlijk als het gaat om ‘kleine’ dingetjes. Uitzonderingen daar gelaten.


4. Een vaste routine aanhouden

Ik heb zo’n oma die zegt: Rust, Reinheid en Regelmaat. Daar wilde ik me nooit aan vasthouden. Maar het is wel waar: regelmaat en routine zijn belangrijk voor je mindset. Je wordt rustiger in je hoofd en hoeft niet continu te denken: maar wat moet ik nu doen? Want je weet in grote lijnen wat je wilt doen. Eten en bewegen op (ongeveer) dezelfde tijden, bijvoorbeeld.

Bron: BigFiveForLife™


10 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page